Dé vakantietrend 2022: laidback pop-up camping in eigen land

Spotlight op Beachcamp De Lakens, een vrije plek achter de duinen & een once in a lifetime experience van Travelbase

Met de zomer in aantocht is iedereen al op zoek naar een geschikte vakantiebestemming. Vele Nederlanders kiezen voor een vakantie in eigen land: een plek dichtbij huis, maar dan met het geluid van de zee op de achtergrond. Hierbij is steeds meer keuze in pop-up campings en glampings. Zoals Beachcamp De Lakens, een luxe kant-en-klaar surfkamp dat dit jaar voor de tweede keer wordt opgebouwd in de duinen van Bloemendaal. Deze pop-up camping brengt het ultieme laidback vakantiegevoel naar Nederland.

Groen licht voor een tweede seizoen

De pop-up glamping bleek vorig jaar een ideaal instrument voor de toerisme- en evenementenbranche. Met het concept kon worden ingespeeld op de sterk gestegen vraag naar gezonde vakantieplekken in Nederland en tegelijkertijd bood het een mooie kans om medewerkers van gecancelde festivals aan de slag te houden. Er ontstond een verrassende verzameling van nieuwe adressen op unieke Nederlandse locaties in de bossen en langs de waterranden. Beachcamp De Lakens was een van deze nieuwe bestemmingen en de vreugde was groot toen afgelopen december het licht op groen ging: dit succesvolle pop-up surfkamp mag opnieuw worden opgebouwd in het beschermde natuurgebied achter de duinen.

Leestip:  EK voetbal - van de camping tot het stadion

Beachcamp De Lakens

Jeroen Koornstra en Renee van Emmerik

Goede bedden, hippe beachbars

Het gaat om een besloten plek die onderdeel uitmaakt van de gerenommeerde camping De Lakens in Overveen. Relaxte 25-plussers met en zonder kinderen kunnen in het pop-up beachcamp een luxe tipi boeken – voor twee personen of voor maximaal vijf personen – met degelijke bedden, elektriciteit, een koelkastje en veel sfeer. Voor de zekerheid staat er ook een kacheltje in de tenten: het beachcamp opent al half mei (en sluit eind augustus). Op de grote camping kunnen de glampeerders terecht in een restaurant en een wellnessbus – voor massages en pedicures – terwijl vlakbij aan het strand hippe beachbars zitten als Woodstock’69 en de San Blas.

Inclusief vegetarische diners

De ervaring tijdens het eerste seizoen was dat ouders met kinderen vaker de weekenden kozen, terwijl de leeftijd doordeweeks rond de dertig lag, zeker in mei en juni: perfecte maanden om er alvast een keertje helemaal uit te zijn. Iedere reservering is inclusief een aantal vegetarische diners en wie wil kan opteren voor een dagelijks ontbijtbuffet.

Leestip:  Picknickkleden een Must-Have voor op de Camping

Singer-songwriters in de duinen

De bewoners van het beachcamp kunnen op elk moment van de dag een surfboard en wetsuit ophalen en naar de zee lopen. Wie nog veel te leren heeft kan ter plekke surfles nemen. Kitesurfen en zeilen kan eveneens vlakbij, maar je kan ook rustig aan doen en kiezen voor yoga, in de hottub zitten, deinen in een hangmat of een beetje chillen op je terrasje. Voor kinderen wordt iedere dag van alles georganiseerd en ’s avonds zijn er optredens van singer-songwriters of worden er films gedraaid in de outdoor cinema.

outdoor cinema

Evy van Nispen

Bloemendaal: the pop-up place to be

Of de pop-up glamping een blijvend succesconcept wordt? De toekomst zal het leren. In Nederland kan er het komende seizoen in ieder geval weer volop van worden geprofiteerd, aan zeker aan het strand van Overveen.

Leestip:  Prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid

Foto: Jeroen Koornstra

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in