De nationale kampeerdag: vier én ervaar het kampeergeluk

Op zaterdag 24 juni is het zover: de nationale kampeerdag. Na de succesvolle eerste editie vorig jaar en door de toegenomen populariteit van kamperen verwacht de organisatie dit keer nog meer deelnemers. “Deze vierde zaterdag van juni staat in het teken van vrijheid, ongedwongenheid en gezelligheid en iedereen kan meedoen.”, aldus Dana Aalderink van de nationale kampeerdag.

Kamperen maakt gelukkig

De populariteit van kamperen is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen en deze trend zet zich nog steeds door. Dat ziet ook kampeerspecialist Obelink. “Nederland heeft het kamperen herontdekt.”, zoals Berry Velthuis, directeur van Obelink, vertelt. De toename van het aantal kampeerders is ook niet gek, want uit verschillende onderzoeken is gebleken dat kamperen gelukkig maakt. Ontspanning, buitenlucht, genieten van de natuur en een gevoel van vrijheid: allerlei factoren die van positieve invloed zijn op (mentale) gezondheid en welzijn. Obelink is dan ook groot voorstander van de nationale kampeerdag.

De nationale kampeerdag

Internationale comic sans dag, nationale krokettendag en CAPSLOCKDAG: zomaar een greep uit enkele geinige feestdagen. Door de toenemende populariteit van kamperen kon de nationale kampeerdag uiteraard niet ontbreken, want kamperen is voor iedereen. Ga op 24 juni een dagje terug naar de basis met de mensen die belangrijk voor je zijn. Ga het avontuur aan samen met je familie, maak nieuwe herinneringen met je buurt, creëer een sterkere band met je voetbalteam of beleef een gezellige dag met je vriendengroep. Op deze dag hoeft niks, maar alles mag. Ga naar de camping, zet een tent op in de tuin of houd een slaapfeest in de woonkamer. Haal de kampeerder in je naar boven en vier de nationale kampeerdag, want kamperen is een feest! Waar zet jij 24 juni de tent op?

Leestip:  Europese politiek: zet in op elektrificatie

Meer informatie en inspiratie vind je op de website www.denationalekampeerdag.nl, Instagram @nationalekampeerdag of Facebook @denationalekampeerdag.

 4.5/5 (2)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in