Coronatoegangsbewijs kort verblijf voor reizigers van buiten EU

Binnenkort is er hopelijk goed nieuws voor reizigers van buiten de Europese Unie die ons land willen bezoeken. Nu moeten zij, ook al beschikken ze over een vaccinatiebewijs, zich dagelijks laten testen om een coronatoegangsbewijs (Ctb) te krijgen voor bijvoorbeeld een bezoek aan horeca of musea. De ministerraad heeft ingestemd met een ‘Ctb kort verblijf’ voor deze bezoekers.

Het gaat onder meer om bezoekers, zakelijke reizigers en congresdeelnemers uit onder andere de Verenigde Staten. Met deze regeling kan de bezoeker met een combinatie van een eenmalige COVID-19 test en het vaccinatiebewijs een Ctb krijgen dat veertien dagen geldig is. Het streven is om deze regeling in januari in te laten gaan.

Via de speciaal ingerichte Covid-informatiepagina op Holland.com, krijgen bezoekers informatie over de huidige situatie in Nederland en de relevante informatiepunten.

NBTC

De impact van het coronavirus op het toerisme is enorm. Duurzaam herstel van de Nederlandse bezoekerseconomie heeft voor de toeristische sector dan ook de hoogste prioriteit.

Leestip:  In je eentje kamperen? Lees de tips!

Bron NBTC: www.nbtc.nl

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in