CMT in Stuttgart ook geen doorgang door corona

0

Volgend jaar geen vakantietentoonstelling in Stuttgart / deelstaatregering verbiedt het organiseren van beurzen en tentoonstellingen op Alert Level II.

Ondanks grote belangstelling van bezoekers en exposanten en een goedgekeurd veiligheids- en hygiëneconcept dat in het najaar is getest, kan CMT van 15 t/m 23 januari 2022 niet zoals gepland plaatsvinden op Messe Stuttgart. Dat geldt ook voor de deelbeurzen.” Fiets- en wandelvakanties”, “Cruises en scheepsreizen” en “Golf- en wellnessvakanties”. Zoals aangekondigd door de deelstaatregering van Baden-Württemberg, worden de coronamaatregelen voor infectiebescherming verlengd. Onder de nieuwe verordening zijn beurzen en tentoonstellingen voorlopig verboden in het huidige Alert Level II in Baden-Württemberg. De Corona-verordening geldt in eerste instantie tot en met 17 januari 2022. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zal deze echter voortdurend worden herzien en aangepast aan het huidige besmettingsniveau.

Leestip:  CARAVAN SALON Düsseldorf 2022: 's werelds grootste keuze

Roland Bleinroth, voorzitter van Messe Stuttgart, betreurt deze ontwikkeling ten zeerste: “Omdat CMT 2021 in ieder geval in digitaal formaat werd gehouden, hebben we de afgelopen maanden intensief voorbereidingen getroffen voor een bezocht evenement in januari samen met alle partners en exposanten. De geboekte uphallen van CMT laten ons duidelijk zien dat een beursplatform dringend nodig is. Op dit moment zullen we bewust geen hybride evenement houden. Behalve dat de kernpunten van CMT de uitwisseling van informatie, adviesgesprekken en direct persoonlijk contact zijn, de voorbereidingstijd voor een alternatief digitaal formaat zou nu veel te kort zijn”, aldus Bleinroth. Geïnteresseerden konden echter informatie krijgen over bedrijven, producten en innovaties uit de toerisme-, kampeer- en outdoor-industrie in de online exposantenindex op de CMT-website.

Publieke evenementen zoals de najaarsopstelling van Messe Stuttgart of Euromotor, die onlangs werden gehouden in het Stuttgart Trade Fair Center onder 2G-voorwaarden (toelating uitsluitend voor gevaccineerde en herstelde personen) of 2G+-voorwaarden (toelating uitsluitend voor gevaccineerde en herstelde personen met een negatieve test ) bracht ons ook in de hoop dat CMT veilig en met succes kon worden georganiseerd. “Gedurende ruim tien maanden hebben we onvermoeibaar gevochten voor een succesvolle CMT 2022 en hebben we nieuwe formats en belangrijke thema’s ontwikkeld voor zowel eindklanten als vakbezoekers”, zegt Guido von Vacano, lid van de Raad van Bestuur van Messe Stuttgart. “Zo zou het duik- en snorkeltoerisme voor het eerst door Interdive vertegenwoordigd zijn op CMT. De huidige situatie heeft een verwoestende impact gehad op iedereen die met passie persoonlijke ontmoetingen organiseert. We kijken nu al uit naar de volgende CMT. om iedereen te bedanken die ons tot nu toe heeft vergezeld en dat ook in de toekomst zal blijven doen”, aldus von Vacano. De kosten van alle voor CMT gekochte tickets worden op dezelfde manier terugbetaald als waarmee ze zijn besteld.

Leestip:  Caravanity 10 jaar - Kom gepimpte caravans en campers spotten

De volgende CMT vindt plaats van 14 t/m 22 januari 2023.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in