CARAVAN SALON Düsseldorf: impulsgever voor de caravaning- branche

Messe Düsseldorf en de Caravaning Industrie Verband (CIVD) kijken vol optimisme naar de toekomst en verheugen zich erop CARAVAN SALON 2020 door te kunnen laten gaan. De beurs rondom de mobiele vakantie vindt van 4 tot en met 13 september plaats en nodigt alle bezoekers uit om de veelzijdigheid van deze vorm van vrijetijdsbesteding te ontdekken. “We zijn er vast van overtuigd, dat CARAVAN SALON de complete branche belangrijke impulsen kan geven en dat het voor het opnieuw opstarten van de economie essentieel is, om de bedrijven weer een podium te bieden. We willen daarbij nogmaals benadrukken, dat de veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, exposanten en medewerkers altijd de hoogste prioriteit heeft. We zullen de noodzakelijke hygiëne- en veiligheidsmaatregelen uitgebreid en verantwoordelijk inzetten,” aldus Stefan Koschke, projectleider van CARAVAN SALON.

Gezondheidsconcept

Momenteel wordt er in samenspraak met het Ministerie van Volksgezondheid en Economie van Noordrijn-Westfalen een gezondheidsconcept met grote draagkracht opgesteld, waarmee het doorvoeren van beurzen onder de huidige randvoorwaarden en nieuwe standaards mogelijk wordt. Op het gehele beursterrein en in de hallen worden de noodzakelijke hygiënische en infectie-beschermende standaards ingevoerd. Stefan Koschke omschrijft de belangrijkste uitgangspunten: “Door het aanpassen van de indeling van ieder deel van het beursterrein lukt het ons, om de voorgeschreven minimale afstand van 1,5 meter te handhaven. De hygiënische maatregelen worden opgeschaald. Zo zal er bij alle ingangen en bij iedere stand handdesinfecteringsmiddel voor bezoekers en standpersoneel ter beschikking staan. Voor de voertuigen geldt, dat zich hier alleen meerdere personen mogen bevinden, indien voor hen geen contactbeperking geldt – daarnaast is het dragen van een mond- en neusbescherming verplicht. Zo zetten we de maatregelen in die als huidige norm gelden en door het merendeel van de bevolking worden geaccepteerd en opgevolgd.

Leestip:  Niesmann+Bischoff’s open dagen in de fabriek

De verdeling van de personen over de hallen en het naleven van de minimale afstand worden met behulp van de aanwezige videosystemen en door extra ingezet personeel gewaarborgd. Bovendien wordt het maximaal aantal bezoekers per dag tot 20.000 beperkt. “Deze bovengrens kunnen we garanderen, door in de online voorverkoop uitsluitend tickets voor een specifieke bezoekdag aan te bieden. Hierdoor kunnen we tevens een registratie op naam garanderen,” aldus Koschke.

Uitzonderlijke tijd

CARAVAN SALON heeft, zeker in deze uitzonderlijke tijd, als trendbarometer van de branche een belangrijke rol te vervullen. “We kunnen in onze hallen een grote productendiversiteit binnen alle categorieën aanbieden. Dit jaar is het daarnaast extra belangrijk dat op CARAVAN SALON de noviteiten en innovaties van de komende generatie voertuigen voor 2021 worden gepresenteerd. Deze kunnen door geïnteresseerden direct met elkaar worden vergeleken. De bezoekers kunnen zich weer op een geweldige selectie aan merken, modellen en lay- outs van voertuigen verheugen. Het is natuurlijk spijtig dat enkele bedrijven dit jaar niet van de partij zijn, maar dat is uiteraard hun eigen, individuele beslissing,” zegt Michael Degen, Executive Director van Messe Düsseldorf. De bezoekersstructuur stemt alle verantwoordelijken positief: daar meer dan 90 procent van de afgelopen editie van CARAVAN SALON uit Duitsland en de Benelux kwam, zijn de wegen die de doelgroep af moet leggen relatief kort. Ook het door de overheid aangekondigde einde van de reisbeperking voor 31 landen is een positief signaal.

Leestip:  Nieuw in 2024: Vakantiebeurs Noord-Nederland in Gorredijk
Je bent van harte welkom

“Het gehele team van Messe Düsseldorf verheugt zich op deze nieuwe start in september, en zal er met competentie, enthousiasme en hart en ziel alles aan doen om van de komende editie van CARAVAN SALON met de hoogst denkbare hygiënestandaard opnieuw een onvergetelijk succes te maken,” aldus Michael Degen.

Actuele informatie en noviteiten zijn op het internet te vinden op www.caravan-salon.de.

Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in