Camping Ruimzicht met een nostalgische sfeer

In 1960 trouwde Rem en Nettie elkaar in Midwoud. Samen hebben ze jaren een boerenbedrijf gehad. Inmiddels is er een boel veranderd. Rem, Nettie en zoon Rene runnen nu de camping, maar het leuke is dat het erf nog dezelfde rust uitstraalt als jaren terug. Omdat Nettie graag oude spullen verzamelt en deze op de boerderij als decoratie gebruikt, hangt er een nostalgische sfeer.

Het boerenbedrijf is weg. De Koeien zijn weg, maar de schapen, geiten, kippen en de ezel, die zijn er nog. Een deel van het weiland om het huis is nu een camping. De gasten zijn van alle gemakken voorzien. Er is mooi sanitair en iedere kampeer plek heeft zijn eigen stroomvoorziening.

Rem, Nettie en Rene

“Van de mensen die hier komen zijn er zeker 70% al geweest.” Zegt Nettie. En ze is er trots op. De mensen komen hier graag terug. Is het om de sfeer? is het omdat de mensen hier graag een kopje koffie komen drinken? Nettie weet het niet.
“Maar alle mensen zijn fijne mensen!”

Leestip:  De Waard Tenten opent het kampeerseizoen
De Boerderij is gelegen in het dorp MIDWOUD

Ze behoort tot de gemeente Medemblik. Deze gemeente staat bekend om zijn enorme inspanning tot het creeëren van recreatie gebieden. In de omgeving van Midwoud is dit goed te merken.
Met de boot kan een tocht worden gemaakt van Midwoud, door het natuurgebied Egtboetswater, over De Kleine- en De Grote Vliet, zo naar Medemblik.

Fietsen kunt u er ook. Prachtige fietsroutes, van Midwoud naar Twisk. Dit Dorp is beschermd en er staan hier talrijke boerderijen onder monumentenzorg.
Met de fietsen naar Medemblik is 8 km. Vanaf hier kan je helemaal langs het IJsselmeer in de richting van Enkhuizen gaan.

Ga je liever met de auto, ga dan naar Schagen naar de beroemde Westfriese markt, of naar Hoorn. Kortom je hoeft zich nooit te vervelen, of juist wel! Maar dan rust u juist lekker uit in de landelijke sfeer.

Leestip:  Recreatiepark de Wielerbaan uniek gelegen vakantiepark

Kijk voor alle informatie op Camping Ruimzicht

 

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in