Camping Le Roptai aan de rand van de Ardennen

Camping Le Roptai heet je van harte welkom, deze camping is het hele jaar open en ligt gunstig op de zuidhelling van een heuvel in een bos aan de rand van de Ardennen. Het gebied is glooiend, met valleien, bossen en riviertjes. Prachtig natuurschoon afgewisseld met pittoreske Waalse dorpjes en stadjes waar veel te doen is. Zij bieden op de site veel informatie over de verblijfsmogelijkheden, alle faciliteiten en activiteiten en de omgeving.

Camping Le Roptai

Voor een kort verblijf kan je kiezen te komen met een eigen kampeermiddel, zoals een caravan of tent, maar zij bieden ook de mogelijkheid één van onze accommodaties te huren. De kampeerplaatsen bevinden zich op diverse velden en zelfs kamperen in het bos is mogelijk. Het hele jaar door zijn er kamphuisjes, stacaravans, Noorse blokhutten en safaritenten te huur.

Leestip:  Winnaars ANWB-verkiezing Camping van het Jaar 2024
Ook voor groepen zijn er verschillende mogelijkheden.

Voor een lang verblijf is er de mogelijkheid een residentiële plaats te huren. De jaarplaatsen zijn verspreid over het gehele terrein. Deze plaatsen bieden veel voordelen en zijn in trek.

Kamperen

Waar ze in het hoogseizoen een ideaal vakantieoord voor jong en oud zijn, worden ze in de overige seizoenen veel bezocht door echte natuurliefhebbers en sportievelingen. Zo bieden ze het hele jaar door de mogelijkheid voor een kort of lang verblijf op één van hun kampeervelden. De kampeervelden hebben veelal door boompjes en struikjes afgebakende plaatsen. Kom je bijvoorbeeld met een camper op doorreis voor één of twee nachten dan is het praktisch om op de vlakkere camperplaatsen te kamperen. Voor kleinere tentjes en bij heel warm weer is het kampeer bos ideaal.

Leestip:  Vakantiepark Schouwen is leuk voor de hele familie

Wandelen en fietsen

De bossen op en rond de camping lenen zich uitstekend voor een kleine of grote wandeling. Verdwalen is bijna niet mogelijk. Wil je toch een bewegwijzerde route lopen dan raden we wandeling ‘Les Geais’ aan, een wandeling van 5 kilometer, die je in anderhalf uur kan lopen. Deze route loopt door het bos naar het dorp en weer terug en wordt aangegeven met een gele ruit als symbool. Deze wandeling heeft steile paden en komt in het bos langs ontginningsputten, waarvan de diepste 80 meter is!

Er is veel te vertellen over deze camping en verwijzen je graag naar de website van Camping Le Roptai

 2/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in