Camping Jannesland in de provincie Västernorrland

Jannesland is een geweldige plek te midden van meren en uitgestrekte bossen en grenst direct aan het water van het Viggesjön. De camping is 6 hectare groot met een 60 tal campingplaatsen die niet zijn afgebakend. Ruimte genoeg. Er is een ruim toilet/douche gebouw en ook een gastenkeuken voorzien van alle gemakken. Daarnaast is er een appartement, authentiek timmerhus en trekkershutten te huur.
Jannesland is een plek voor de natuurliefhebber en rustzoeker. De oever aan het meer is 400 meter lang met aanlegsteiger voor boot of kano en eigen strandje. Op 1.5 km een prachtig openbaar zandstrand aan hetzelfde meer.

Wat kun je doen

Je kunt vissen (In het meer zitten o.a snoek, baars en witvis. Forel in het riviertje dat in het meer uitkomt.), kanoën, fietsen, wandelen en zwemmen. Hengels, kano en roeiboot met fluistermotor zijn te huur tegen schappelijke prijzen. Op loopafstand 2 natuurreservaten. Er zijn mooie uitstapjes te maken o.a naar de Hoge Kust (boven Sundsvall), welke op de werelderfgoedlijst staat. Elanden, herten, vossen, bevers, dassen en eekhoorns zijn o.a. dieren die u hier kunt tegenkomen. Beren zijn er ook maar laten zich niet makkelijk zien. In de winter kunt u ijsvissen en langlaufen. Alpineskiën kun je in Hassela (40km) en Sundsvall (50km).

Leestip:  Minicamping De Deeskerhof ontspannen kamperen

Ligging

Camping Jannesland ligt in de provincie Västernorrland. Västernorrland bestaat uit de provincies Medelpad en Ängermanland. Västernorrland heeft een glooiend landschap van gemiddelde 250 meter boven zeeniveau.

In Medelpad (zuiden) is de hoogste berg 577 meter en in het noorden (Ängermanland) is de hoogste berg 635 meter. De Hoge Kust is één van de veertien monumenten in Zweden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. De Hoge Kust bevindt zich in Ängermanland aan de westkust van de Botnische Golf. In Medelpad ligt op de Flataklocken (465 m) het geografisch middelpunt van Zweden.

Naast bijna oneindige bossen en idyllische meren zijn ook de natuurreservaten Jämtgaveln, Helvetesbrännan en Hävero strommer in Medelpad een bezoekje waard. Niet ver van Jannesland ligt Hassela Ski Resort, dit is een faciliteit waar je in de winter kunt skiën voor gezinnen, groepen en andere groepen die actief bezig willen zijn. Ook vindt U hier een zwembad, hotels en restaurants. Hier begint ook de skilift die u naar de top van de berg brengt en daar hebt u een prachtig uitzicht over bergen en valleien. In het dorp Stöde zijn ook een supermarkt, benzinepomp, bank en een paar andere winkels. Maar voor een groot keus aan winkels dan moet u in Sundsvall zijn, ongeveer 40 kilometer verderop.

Leestip:  De meivakantie naar Småland in opkomst

Sundsvall is een oude havenstad, met een groot aantal prachtige gebouwen. Naast slenteren door het centrum, moet je zeker even uitrusten op het stadshuisplein om van de bijzondere gebouwen te genieten. Opvallend aan deze gebouwen is dat ze van baksteen zijn en niet, zoals in het noorden gebruikelijk is, van hout. De oorzaak hiervan is een fatale brand in 1888 die een groot deel van de stad in de as legde. Om een dergelijke catastrofe in de toekomst te voorkomen heeft men toen bepaald dat bij de herbouw alleen in steen mocht worden gebouwd.

Aan de noordkant van Sundsvall ligt Birsta City. Dit is geen stad, maar wel een shopping paradijs waarin je o.a een IKEA, Media Markt, H&M en een Intersport zijn gevestigd.

Website Jannesland

Leestip:  Nationale Open Camping Dag 2024
Nog geen waarderingen

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in