Camping Eickenhorst in het Oosten van Noord Brabant

Natuurkampeerterrein Eickenhorst is gelegen aan de rand van het Groene Woud. Het is een kleinschalig kampeerterrein voor volwassenen die zonder kinderen op vakantie gaan.

Het huis, met daarachter het kampeerterrein, staat net buiten de bebouwde kom van het dorpje Boskant. Als je wilt ontspannen, van de ruimte en de natuur wilt genieten, dan ben je bij hun op het juiste adres! Dan is dit dé plek voor je om te kamperen.

Kampeerplekken

De kampeerplekken zijn aangelegd rondom een natuurvijver en een kikkerpoel. Overal op het perceel vindt je nestgelegenheid voor vogels, insecten en andere diertjes. Zij laten de natuur zoveel mogelijk met rust. Een molshoopje hier of daar, vinden zij niet erg. De grassprietjes staan ook niet allemaal even recht. Dat het terrein voldoet aan 9 van de 10 eisen (nodig min. 7) om in aanmerking te komen als Tuinreservaat zegt misschien al genoeg. Je bent bij hun van harte welkom in het laag- én hoogseizoen om te genieten van de rust.

Ligging van het terrein

Natuurkampeerterrein EickenhorstDe kleine camping is gelegen in het Oosten van Noord Brabant, aan de rand van het Groene Woud. De opzet van het kampeerterrein is gericht op volwassenen en daarom niet geschikt als gezinscamping. Als je een gezinscamping zoekt verwijzen zij je graag door naar een van de (7!!) andere campings in Sint-Oedenrode.

De Scheeken

Eickenhorst is gelegen bij natuurgebied de Scheeken waar je uren kunt wandelen. Het is een erg gevarieerd gebied met weilanden, bosjes, paddenpoelen en heel veel groen. Een paar jaar geleden heeft de gemeente verschillende ommetjes (wandelingen) uitgezet in Sint-Oedenrode. Ommetje de Bunders (Boskant) is er daar een van. Het startpunt ligt op loopafstand van de het terrein.

Wandelen en fietsen direct vanaf het terrein

In voorgaande jaren was het terrein gelegen tussen de maisvelden. Sinds 2016 hebben zij nieuwe “buren”. Op de terreinen naast hun en achter hun is inmiddels een boomkwekerij aangelegd. Voor hun een enorme verbetering. Het uitzicht is ruimer en sowieso veel mooier dan mais. Bovendien mogen zij via de terreinen van de boomkwekerij naar de hun omringende wandelgebieden lopen. Voor jouw is daardoor de mogelijkheid ontstaan om rechtstreeks vanaf het terrein te gaan wandelen. In de omgeving van Sint-Oedenrode zijn wandelknooppunten-routes aangelegd. In de huiskamer hangt een kaart waarmee je de routes kan uitstippelen. Het kampeerterrein ligt tussen wandelknooppunt 49 en 50. Als je met de fiets op pad gaat, biedt de omgeving je hiervoor alle gelegenheid. De camping ligt op 2,9 km afstand van de LF7 fietsroute en tussen fietsknooppunten nr 34 en 35 van de route Regio ’s Hertogenbosch.

In een voormalig paardenstalletje hebben ze een gezellige “huiskamer” ingericht met allerlei informatie over de omgeving, spelletjes, boeken en tijdschriften. Hier is ook een afwaskeuken met 2 afwasplekken, een centrifuge en een koelkast met vriesvak, waarin je jouw eten en drinken kan bewaren en koelelementen kan invriezen. Hiervan kan je gratis gebruik maken.

Wil je meer weten over Camping Eickenhorst

Er zijn nog geen waarderingen opgegeven. Ben jij de eerste?

Wij waarderen je mening!

Laatste update:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *