Campervakanties worden hervat met verbeterde hygiëne

0

Campervakanties worden hervat met verbeterde hygiëne- en veiligheidsmaatregelen.

Indie Campers neemt extra hygiëne- en veiligheidsmaatregelen voor campervakanties en past de voorschriften van het Portugese Clean & Safe keurmerk toe op al hun campers en vestigingen door heel Europa, inclusief Nederland.

De Nederlandse regering heeft onlangs aangekondigd dat de binnenlandse reisbeperkingen langzaam zullen versoepelen en dit betekent dat mensen weer kunnen dromen over reizen en vanaf 1 juli weer kunnen genieten van binnenlandse kampeervakanties. Echter is de heropening van het toerisme momenteel een enorme praktische uitdaging, van de sociale afstand in hotels, restaurants en keukens tot het toeristenvervoer, de gezondheidscontroles aan de grens en het organiseren van bezoekers bij attracties.

Eerder deze maand heeft Portugal, een favoriete zomerbestemming onder de Nederlanders, een stempel van Turismo de Portugal gecreëerd om toeristische accommodaties of diensten te identificeren die voldoen aan de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen voor het minimaliseren en controleren van het coronavirus. De “Clean & Safe”-stempel wordt alleen uitgegeven aan activiteiten en diensten die aan de specifieke eisen voldoen.

De Europese camperverhuurder Indie Campers, opgezet in Portugal, heeft de “Clean & Safe”-stempel toegepast op hun vloot van 850 campers verspreid over 40 locaties, waaronder Amsterdam. Deze stempel is in overeenstemming met de hygiëneprotocollen voor de bestrijding van de pandemie en andere mogelijke besmettingen. Om deze stempel te krijgen wordt vereist dat personeel een training volgt in reinigings- en ontsmettingsregimes, dat er twee meter afstand tussen personeel en klanten wordt gehandhaafd, en dat er plek is op locatie waar mensen met mogelijke symptomen van COVID-19 zich kunnen isoleren.

Leestip:  Caravan Salon breidt het aanbod uit met reizen, natuur en outdoor

“Mogelijk is dit de nieuwe norm binnen toerisme waarbij lokale vakanties, hygiëne, reiniging en veiligheidsmaatregelen op de voorgrond staan en transparant zijn. Bij Indie Campers zorgen we graag voor veilige en hygiënische binnenlandse roadtrips in comfortabele campers, en voor het hele gezin”, zegt Hugo Oliveira, CEO van Indie Campers.

Het schoonmaakproces van Indie Campers bestaat nu uit drie fases omtrent dieptereiniging, algemene reiniging en het reinigen van extra’s.

1. Dieptereiniging. Een dieptereiniging met een krachtig ontsmettingsmiddel desinfecteert de campers zodat er geen virussen tussen de reizigers kunnen worden overgedragen. Speciale aandacht gaat uit naar alle oppervlakken die mensen vaak aanraken tijdens het gebruik van de camper zoals de deurhendels, lichtknopjes en het stuur. Het personeel draagt speciale, hygiënische kleding voor hun eigen veiligheid en die van de reizigers.

Leestip:  CamperParkingHasselt een mooie ruime camper parking in Overijssel

2. Algemene reiniging. Pas nadat de camper grondig is gedesinfecteerd, gaat Indie Campers over tot de algemene schoonmaakprocedure. Dit om de gezondheid van iedereen te verzekeren. De algemene reiniging omvat de hele camper, zowel van binnen als van buiten. In dit stadium draagt het personeel handschoenen en maskers om het risico op besmetting tot een minimum te beperken.

3. Reiniging van extra´s. Bovenstaand beleid geldt ook voor de extra’s. Tafels, stoelen, surfplanken en alle andere extra’s worden gedesinfecteerd en gereinigd voordat ze in de camper worden geplaatst.

Naast deze aangenomen maatregelen door Indie Campers, is het bedrijf ook compleet digitaal. Dit betekend dat de check in online gedaan kan worden en er online tutorials beschikbaar zijn van de campers om zo interactie tijdens het inchecken tot een minimum te behouden.

Leestip:  Camperkamperen met oudjaar opeens zeer populair

Met een onderliggend doel om de veiligheid van avonturiers te versterken, moedigt de camperverhuur markt aspirant-reizigers aan om meer lokale uitstapjes te plannen en de vele wonderen binnen Nederland te herontdekken. Ze suggereren ook dat wanneer de restricties eenmaal zijn opgeheven, een roadtrip in een camper een geweldige kans biedt voor een digitale detox en het opnieuw verbinden met de natuur. Zo biedt reizen in een camper de flexibiliteit aan om onafhankelijk te zijn, je eigen route te bepalen en overal te overnachten en wakker te worden omringd door de natuur.

Website Indie Campers: www.indiecampers.nl

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *