Camperbouw Holland al bijna 40 jaar

Een uit de hand gelopen hobby, zo zou je het ontstaan van Camperbouw Holland B.V. kunnen typeren.

Eind jaren zeventig ging het gezin Visser met een gehuurde camper naar Scandinavië. Deze vorm van vakantie houden beviel het hele gezin goed en Visser sr. besloot zelf een kampeerauto te bouwen. Een Mercedes 207 bus werd gekocht en omgebouwd tot 5- persoons camper. Bij de, nog niet zolang opgerichte Nederlandse Kamperauto Club waren ze onder de indruk van het resultaat en aangezien er in Nederland praktisch geen kampeerauto’s gebouwd werden leek dit een ‘gat in de markt’. Een idee werd geboren en na 24 jaar als technisch ambtenaar werkzaam te zijn geweest besloot Visser sr. om voor zichzelf te beginnen. In 1979 werd de BV opgericht en in november 1980 het nieuwbouwpand aan de Zekkenstraat betrokken.

Oudste zoon Wim hielp al graag mee in z’n vrije tijd en na het behalen van zijn VWO diploma besloot hij met z’n vader samen te gaan werken. In z’n avonduren haalde hij zijn meubelmakers diploma en ondernemers papieren.

Camperbouw Holland

Vanaf het allereerste begin was het concept duidelijk: bouwen op maat en naar wens van de klant. Maatwerk dus en al spoedig werd de toevoeging ‘Sterk in speciaal werk’ gebruikt. Door de jaren heen werden de wensen van de klant dan ook steeds ‘specialer’ en de ontwikkeling in de kampeerautobranche stond ook niet stil.

Het bedrijf groeide als eerste in medewerkers en al gauw kwam de vraag naar meer ruimte.

In 1988/89 werd een tweede pand bijgebouwd met een verdieping er op. Op de bovenverdieping was naast een woonhuis ook plaats voor kantoor en onderdelenshop.

camperbouw holland

Om de ontwikkeling in de markt bij te kunnen houden werd besloten om een geheel eigen product op de markt te brengen. Het werden casco’s op maat gemaakt van polyester sandwichpanelen, waarbij duurzaamheid en deugdelijkheid van het product leidend waren.

De vier typen kregen een eigen naam. Vanwege de gedachten aan de vrijheid van de kampeerauto- bezitter, werden dit vogelnamen.

De integraalcamper “Zilvermeeuw“, de half- integraalcamper “Zwaluw“, de alkoofcamper “Stern” en de afzetunit “Plevier“.

Ondanks de verschillen in vormgeving bleef de bouwwijze en het gebruikte materiaal hetzelfde.

Bedrijfsleven geïnteresseerd

Inmiddels wist niet alleen de kampeerautobezitter de weg naar Hoek van Holland te vinden, ook het bedrijfsleven was zeer geïnteresseerd. Bedrijfswagen betimmeringen, aanpassingen aan trucks, inrichtingen van mobiele kantoren, winkelwagens enz, enz. Deze vraag leidde tot een tweede naam: “Truck- innovatie Holland”.

Met een uitbreiding van een klantenkring in die richting en een grotere vraag naar (grote) casco’s bleek uitbreiding noodzakelijk. In 2000 werd een derde pand gebouwd naast het tweede pand. Dit pand werd hoger en breder en geschikt voor alle typen vrachtwagens.

Een vacuüm- hefapparaat werd aangekocht en samen met de aangebrachte takel, hèt instrument om op een eenvoudiger manier casco’s te bouwen. Intussen werden de gebouwen intern ook efficiënter ingericht. In het tweede pand werd een receptie gebouwd, waardoor de hoofdingang aan de Zekkenweg kwam te liggen. Er werden stellingen geplaatst en verscheidene (houtbewerking)machines aangekocht.

Ook in het personeelsbestand en de directie deden zich wijzigingen voor. Visser sr. trad na z’n pensionering terug als directeur en zoon Wim nam deze taak over. Dochter Tineke kwam in 1987 in dienst van het bedrijf en is na pensionering van sr. medevennoot. Haar taak is voornamelijk het bemannen van de receptie en verzorgen van een groot deel van de administratie. Zoon Bert is naast zijn beroep als musicus en dirigent, parttime in dienst als technische man. Verder zijn er gemiddeld 6 medewerkers in vaste dienst, waarvan enkele al meer dan 15 jaar.

De kampeerautomarkt is nog steeds in beweging. De vraag naar speciale campers die ook off- road hun mannetje weten te staan neemt toe. Deze markt beperkt zich ook niet tot de Nederlandse grenzen maar maakt dat ook de bekendheid van Camperbouw Holland (zeker ook door de aanwezigheid op internet) ver over die grenzen gaat.

Neem eens een kijkje op Camperbouw Holland

print
Er zijn nog geen waarderingen opgegeven. Ben jij de eerste?

Wij waarderen je mening!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *