Binnenlandse roadtrips zijn booming in Europa

0

Binnenlandse roadtrips zijn booming in Europa – 5 Nederlandse natuurwonderen om deze zomer te bezoeken

In veel Europese landen waar de restricties worden opgeheven en het coronavirus relatief onder controle is, begint het toerisme zich plaatselijk te herstellen. De nieuwe reisnorm lijkt een verschuiving van hotels naar onafhankelijk reizen en van vliegen naar rijden. Dit resulteert in een bloei van boekingen in de camper industrie, met name in binnenlandse boekingen.

Uit een onderzoek van Longwoods blijkt dat 82% van de mensen die in 2020 een vakantie heeft geboekt wijzigingen in hun reisplannen heeft aangebracht als gevolg van COVID-19. Hiervan annuleerde 50% hun reizen volledig, veranderde 22% de reis van vliegen naar rijden en werden 11% van internationale reizen naar binnenlandse reizen omgeboekt.

Bij Indie Campers, een marktplaats voor camperverhuur met locaties in meer dan 15 landen in Europa, is het aantal binnenlandse boekingen de afgelopen weken flink gestegen. Deze maand is tot nu toe globaal het aandeel van binnenlandse boekingen met meer dan 217,35% gestegen ten opzichte van de volledige maand mei vorig jaar. “Wereldwijd zijn onze binnenlandse boekingen tot nu toe goed voor meer dan 76% van de boekingen in mei, vergeleken met 24% in mei 2019.” zegt Hugo Olivera, CEO van Indie Campers.

Leestip:  Getouwtrek om campers begonnen

Aangezien de strikte beperkingen in het algemeen in de meeste Europese landen worden opgeheven, wordt voorspeld dat soortgelijke trends in binnenlandse reizen in Nederland te zien zullen zijn zodra de reisbeperkingen in juni en juli worden versoepeld. “Ter illustratie: onze Nederlandse en Duitse klanten vielen op in het verleden omdat meer dan 90% van de boekingen overzees waren. In de maand mei, nadat Duitsland de reisbeperkingen had opgeheven, was echter meer dan 84% van onze grote aantallen Duitse boekingen in eigen land. We verwachten vergelijkbare cijfers in Nederland” zegt Hugo Olivera. “De trend is al zichtbaar. Uit data van Indie Campers zien we een stijging van 315% in de Nederlandse binnenlandse boekingen ten opzichte van vorig jaar.”

Mensen lijken nu te kiezen voor onafhankelijke reisopties waarbij ze meer geïsoleerd zijn en het menselijk contact op deze manier beperkt blijft. Ook biedt het de flexibiliteit om onafhankelijk te zijn en kunnen reizigers zelf bepalen waar ze heen gaan en met welk uitzicht ze wakker worden.

Indie Campers heeft vanwege bovengenoemde redenen een top 5 lijst samengesteld met de mooiste natuurgebieden in Nederland om te bezoeken in je volgende Nederlandse Road trip. Nederland telt meer dan 40 natuurreservaten, waarvan 20 Nationale Landschappen en 21 Nationale Parken. Als klein kikkerlandje heeft Nederland behoorlijk wat pareltjes om te ontdekken.

Leestip:  Met de camper op pad ten tijde van corona
Het Waddengebied

Een dagtrip naar het Waddengebied is het perfecte uitje voor mensen die lekker even willen uitwaaien. Vanwege de rust, de adembenemende uitzichten en de wilde natuur is het door UNESCO benoemd tot Werelderfgoed. Strand, zee, bos en parken zijn te vinden op de eilanden, dus voor ieder wat wils!

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Ook dit Nationaal Park staat bekend om zijn diverse landschappen en naast prachtige natuur kun je hier ook fijn cultuur snuiven. Het park huisvest het Jachthuis Sint Hubertus en ook vind je hier het beroemde Kröller-Müller Museum. Vanwege de grootte van de Hoge Veluwe kun je hier prachtige wandelingen maken of een fiets huren en zo het park verkennen.

De Biesbosch

De Biesbosch is een uniek stukje natuur in Nederland omdat het gelegen is in een rivierdelta. Daarnaast staat het bekend als het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en daarom vind je er veel wilgenvloedbossen en kreken. Samen met een boswachter kun je het gebied en al haar glorie ontdekken, waaronder de bever.

Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen, gelegen tussen Almere en Lelystad, zijn een groot moerasgebied en hebben een oppervlakte van zo’n 56 vierkante kilometer. Als je een dierenfan bent is dit het park voor jou. Er leven hier grote groepen konikpaarden en edelherten, maar ook tal van bijzondere, zeldzame vogels. Sommige delen van het gebied zijn afgesloten om de natuur te beschermen maar er zijn genoeg wandelroutes beschikbaar om hier een dag door te brengen.

Leestip:  Hogere rendementen bij verhuur van camper
De Loonse en Drunense Duinen

Dit duinlandschap in Brabant is zo uniek dat het in 2002 werd bekroond tot Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Het overgrote deel van dit gebied bestaat uit zand en wordt daarom ook wel de Sahara genoemd. Neem een picknickmand en een kleedje mee en spendeer de dag genietend van dit stukje natuur in de zon.

 5/5 (1)

Wat is je waardering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bevestiging *